Blom Architects BV - Leisure Center Oosterhout
 

Leisure Center Oosterhout

Omschrijving

Publieksgericht openbaar gebouw met bioscoop, sportschool, kinderspeelparadijs, kantoren en op de kop Selfstorage-opslagruimte voor goederen van particulieren en bedrijven.

Het gebouw bestaat uit een langgerekt volume, met kop-staart opbouw, in de langsrichting van de bovenste weg met dwars daarop, aan de ‘staart’ verankert, de bioscoop. Hierdoor ontstaat een openbaar plein ontsloten vanaf de Statendamweg. Deze openbare ruimte is divers ingericht met voorplein waaraan de entrees van de verschillende functies, voorrijden met taxi’s, parkeerterrein, fietsenstalling, horeca met terrassen en toegang/inrijden P-garage in het gebouw. Op maaiveldniveau zijn de publieksgerichte functies aangevuld met tpv de kop/hoek een showroom, met daarvoor een waterpartij, dit versterkt een levendig en attractief gebruik van het plein.

De entree van de bioscoop, de publiekstrekker, ligt in de oksel van het plein en sluit aan op een corridor, een doorloop naar de parkeergarage. Zo is er toegang tot de meeste publieke functies en komt het transparante en uitnodigende karakter van het gebouw tot uitdrukking.

Leisure Center Oosterhout

Locatie

Stad: Oosterhout
Land: Nederland
Soort: kleinhandel
Gereed: 2009

Afmeting

Winkel: 18.000 m2
Parkeren Personenauto's: 330

Opdrachtgever

Naam:

loading...
Leisure Center Oosterhout
Leisure Center Oosterhout
Leisure Center Oosterhout
Leisure Center Oosterhout

- zoom +

next
prev
Lid BNA
ISO 9001:2008 gecertificeerd
Hogestraat 26  •  4891 CB Rijsbergen  •  T: 076 596 3458  •  g.blom@blom-international.com